Vrei sa ajuti?

Ajutorul tau este mereu binevenit!

Daca vrei sa sprijinim impreuna copiii cu dizabilitati neuromotorii, nu ezita sa ne contactezi!

Avem tot timpul proiecte in desfasurare si ne-ar prinde bine o mana de ajutor, sau niste idei noi. Orice implicare conteaza!

Redirectionare 3,5% din impozitul pe venit aferent anului 2021

Pentru anul 2021 formularul 230 cu redirectionarea a 3,5 % din impozit se poate completa si on-line accesand platforma ONG – Formular 230 . Conform legii 30/2019 incepand cu luna aprilie 2019 orice ONG poate primi 3,5% din impozitul pe venit al salariatilor. De asemenea, legislatia in vigoare prevede ca orice angajat poate redirectiona lunar, direct prin intermediul angajatorului, procentul de 3,5%, catre o entitate nonprofit. Redirectionarea lunara, prin intermediul declaratiei 112, presupune ca angajatul sa depuna o cerere prin care solicita angajatorului ca acest procent sa fie retinut la sursa si sa fie redirectionat ONG-ului. (cererea aici). Aceasta optiune a angajatului poate ramane in vigoare 24 de luni (dar acesta o poate modifica oricand), iar angajatul nu mai completeaza formularul 230.

Redirectionare impozit din Declaratia unica

Persoanele care depun Declaratia unica, pot alege sa redirectioneze 3,5 % din impozitul datorat statului, completand sectiunea 6 cu datele asociatiei. (Asociatia Copil Unicat, Cod identificare fiscala 38205291 contul RO71 RNCB 0233 1563 0312 0001)

Directionare 20% din impozitul pe profit

Firmele platitoare de impozit pe profit pot direcţiona până la 20% din impozitul pe profit pe care îl datorează statului, către o organizaţie neguvernamentală. Firma sponsor va putea să scadă din impozitul pe profit pe care îl datorează, suma integral acordată ca sponsorizare, dacă sponsorizarea acordată este mai mică decât 0,5% din cifra de a afaceri a companiei şi nu depăşeşte 20% din impozitul pe profit datorat.(Beneficiază de această facilitate şi un ONG plătitor de impozit pe profit care sponsorizează alt ONG).

Deducerea se face cu conditia ca organizatia sponsorizata sa fie inscrisa in Registrul entitatilor/unitatilor de cult al ANAF. Asociatia Copil Unicat este inregistrata in Registrul entitatilor si unitatilor de cult pentru care se acorda deduceri fiscale, sub nr. INTERNT-169566260-2019 din data de 03.04.2019.

Daca doriti sa ne redirectionati din impozitul platit de dvs., acesta este contractul nostru: Contract de sponsorizare, Dovada inscriere in Registrul entitatilor si unitatilor de cult

Sponsorizare cu suma de pana la 20% din impozitul pe venit

Conform Legii 227/2015, actualizata prin Legea 30/2019 privind Codul Fiscal, cu modificările și completările ulterioare , platitorii de impozit pe venit pot deduce sponsorizarile de pana la 20% din valoarea impozitului datorat, cu conditia ca organizatia sponsorizata sa fie inscrisa in Registrul entitatilor/unitatilor de cult al ANAF. Asociatia Copil Unicat este inregistrata in Registrul entitatilor si unitatilor de cult pentru care se acorda deduceri fiscale, sub nr. INTERNT-169566260-2019 din data de 03.04.2019.

Daca doriti sa ne redirectionati din impozitul platit de dvs., acesta este contractul nostru: Contract de sponsorizare, Dovada inscrierii in Registrul entitatilor si unitatilor de cult

Sponsorizări cu deductibilitate 5%

De această facilitate fiscală beneficiază sponsorii PFA, PFI, CMI, SCA etc. PFA-ul este un sponsor care beneficiază de deductibilitate 5% dacă sponsorizează. Cheltuielile cu sponsorizarea acordată sunt deductibile în procent de 5% din baza de calcul determinată ca diferenţă între venitul brut şi cheltuielile deductibile, altele decât cheltuielile de sponsorizare, mecenat, pentru acordarea de burse private, cheltuielile de protocol.