Vrei sa ajuti?

Ajutorul tau este mereu binevenit!

Daca vrei sa sprijinim impreuna copiii cu dizabilitati neuromotorii, nu ezita sa ne contactezi!

Avem tot timpul proiecte in desfasurare si ne-ar prinde bine o mana de ajutor, sau niste idei noi. Orice implicare conteaza!

Sponsorizare retroactivă, pentru veniturile din anul anterior, prin Formularul 177

Conform Ordinului ANAF nr.1679/22 septembrie 2022, de această facilitate fiscală beneficiază microintreprinderile platitoare de impozit pe profit sau venit, care nu au epuizat in anul anterior, plafonul maxim care putea fi alocat pentru efectuarea de sponsorizari deductibile din impozit.

Formularul 177 este disponibil pentru descarcare si depunere electronica, pe site-ul ANAF, termenul de depunere pentru anul 2022 fiind 25 decembrie, urmand ca de anul viitor, termenul sa fie de 6 luni de la termenul legal de depunere al declaratiei anuale de impozit pe profit, respectiv a declaratiei de impozit pe veniturile microintreprinderilor aferente trimestrului IV.

Pentru mai multe detalii, va lasam aici Ordinul ANAF nr.1679/22 septembrie 2022, Formularul 177 si modelul nostru de Contract de sponsorizare prin Formularul 177.

Sponsorizare cu suma de pana la 20% din impozitul pe venit

Conform Legii 227/2015, actualizata prin Legea 30/2019 privind Codul Fiscal, cu modificările și completările ulterioare, platitorii de impozit pe venit pot deduce sponsorizarile de pana la 20% din valoarea impozitului datorat, cu conditia ca organizatia sponsorizata sa fie inscrisa in Registrul entitatilor/unitatilor de cult al ANAF. Asociatia Copil Unicat este inregistrata in Registrul entitatilor si unitatilor de cult pentru care se acorda deduceri fiscale, sub nr. INTERNT-169566260-2019 din data de 03.04.2019.

Daca doriti sa ne redirectionati din impozitul platit de dvs., acesta este contractul nostru: Contract de sponsorizare

Redirectionare prin Formularul 230, a 3,5% din impozitul pe venit aferent anului 2022

Pentru anul 2022, puteti completa on-line formularul 230, accesand link-ul https://formular230.ro/asociatia-copil-unicat sau puteti descarca de aici Formularul 230 pentru redirectionarea a 3,5 % din impozit.

De asemenea, legislatia in vigoare prevede ca orice angajat poate redirectiona lunar, direct prin intermediul angajatorului, procentul de 3,5%, catre o entitate nonprofit. Redirectionarea lunara, prin intermediul declaratiei 112, presupune ca angajatul sa depuna o cerere prin care solicita angajatorului ca acest procent sa fie retinut la sursa si sa fie redirectionat ONG-ului. (cererea aici). Aceasta optiune a angajatului poate ramane in vigoare 24 de luni (dar acesta o poate modifica oricand), iar angajatul nu mai completeaza formularul 230.

Redirectionare impozit din Declaratia unica

Persoanele care depun Declaratia unica, pot alege sa redirectioneze 3,5 % din impozitul datorat statului, completand sectiunea 6 cu datele asociatiei. (Asociatia Copil Unicat, Cod identificare fiscala 38205291 contul RO71 RNCB 0233 1563 0312 0001)

Directionare 20% din impozitul pe profit

Firmele platitoare de impozit pe profit pot direcţiona până la 20% din impozitul pe profit pe care îl datorează statului, către o organizaţie neguvernamentală. Firma sponsor va putea să scadă din impozitul pe profit pe care îl datorează, suma integral acordată ca sponsorizare, dacă sponsorizarea acordată este mai mică decât 0,5% din cifra de a afaceri a companiei şi nu depăşeşte 20% din impozitul pe profit datorat.(Beneficiază de această facilitate şi un ONG plătitor de impozit pe profit care sponsorizează alt ONG).

Deducerea se face cu conditia ca organizatia sponsorizata sa fie inscrisa in Registrul entitatilor/unitatilor de cult al ANAF. Asociatia Copil Unicat este inregistrata in Registrul entitatilor si unitatilor de cult pentru care se acorda deduceri fiscale, sub nr. INTERNT-169566260-2019 din data de 03.04.2019.

Daca doriti sa ne redirectionati din impozitul platit de dvs., acesta este contractul nostru: Contract de sponsorizare.

Sponsorizări cu deductibilitate 5%

De această facilitate fiscală beneficiază sponsorii PFA, PFI, CMI, SCA etc. PFA-ul este un sponsor care beneficiază de deductibilitate 5% dacă sponsorizează. Cheltuielile cu sponsorizarea acordată sunt deductibile în procent de 5% din baza de calcul determinată ca diferenţă între venitul brut şi cheltuielile deductibile, altele decât cheltuielile de sponsorizare, mecenat, pentru acordarea de burse private, cheltuielile de protocol.