Cine suntem

Asociatia Copil Unicat este un ONG dedicat copiilor cu deficiente neuro-motorii, infiintata acum un an, din dorinta de a arata, ca in spatele unui diagnostic de paralizie cerebrala infantila (PCI) se afla un copil minunat, inteligent si Unicat. Sunt copii care au doar deficiente neuro-motorii, copii cu intelect normal, pentru care este foarte greu sa vada cum sunt tratati de cei din jur, datorita felului in care ei se pot misca.

Am descoperit ca exista sanse foarte mari de recuperare pentru acesti copii, cu multa munca si multa perseverenta, dar mai ales cu tratamentele si dispozitivele medicale potrivite (orteze, incaltaminte ortopedica, etc.). Dupa 7 ani de tratamente si dispozitive medicale facute in Romania, ne-am indreptat catre o clinica din Germania, iar rezultatele au fost uimitoare, inclusiv pentru cadrele medicale din Romania.

Din pacate costurile sunt foarte mari. Desi paralizia cerebrala infantila nu este o boala evolutiva, ea este influentata de faptul ca orice copil creste si corpul lui se schimba de-a lungul timpului. De aceea, pentru ca un copil cu paralizie cerebrala sa ajunga un adult perfect functional si recuperat in proportie cat mai aproape de 100%, este nevoie ca acel copil sa beneficieze pe tot parcusul vietii de tratamentul si de dispozitivele medicale corespunzatoare. Costul unei orteze se ridica pana la 3.500 euro, iar acesta orteza copilul o poate purta doar timp de un an, dupa care trebuie refacuta, dupa noile dimensiuni ale copilului, si tot asa pana la maturitate.

Cu cat un copil beneficiaza de acest fel de sprijin de la o varsta mai frageda, cu atat mai mult cresc sansele lui de recuperare, poate chiar si fara interventii chirurgicale. Dar si aceste interventii, cand sunt realizate corespunzator, ajuta enorm in recuperare. Din pacate, din nou partea financiara reprezinta un obsatcol, pentru parinti.

In primul nostru an de activitate am reusit sa sprijinim trei copii pentru a beneficia de consultatii medicale la clinica din Germania, suportand atat costurile pentru o tripla interventie chirurgicala, cat si pentru dispozitivele medicale necesare copiilor, toate acestea insumand peste 25.000 euro. Pentru luna ianuarie, mai avem facute programari pentru inca trei copii, pe care de asemenea vom incerca sa-i sprijinim. Dorinta noastra este de a-i ajuta pe toti acesti copii pe tot parcursul acestui drum, iar in timp, cu siguranta, numarul copiilor va creste.

Multumim partenerilor nostri, care ne-au fost alaturi in acest prim an: S.C. Romstar S.R.L., S.C. Autonet Import S.R.L., Asociatia Maini Unite, GLS Romania, S.C. Aterm S.R.L, S.C. Bantut S.R.L, S.C. Baum S.R.L., ROMGAZ, S.C. Phoenix Mecano Plastic S.R.L., S.C. Parmen S.R.L., S.C. Compa S.A., S.C. Mico Legnami S.R.L.

Daca doriti sa ne fiti alaturi redirectionand 20% din impozitul pe profit al firmei dvs. sau daca doriti sa aflati mai multe despre activitatea noastra, va rugam sa ne contactati.

Va multumim!

Ana-Maria Dinu

Presedinte Asociatia Copil Unicat