PROIECTE FINALIZATE

Mos Craciun vine la toti copiii!

Anul acesta dorim sa venim in ajutorul personalului Sectiei de Recuperare Copii, a Spitalului de Psihiatrie Dr. Gh. Preda Sibiu, care in fiecare an a organizat Bazarul de Craciun, pentru a strange banii necesari cumpararii cadourilor pentru copiii internati in perioada sarbatorilor. In data de 12 decembrie vor avea Serbarea de Craciun si vor primi cadouri!

Pentru cadorurile celor aproximativ 60 de copii dorim sa strangem 3600 lei.

Anul acesta, pe langa banii necesari cadourilor, ne dorim sa cumparam si un scaun de posturare pentru copiii cu dizabilitati, necesar pentru desfasurarea sedintelor de terapie ocupationala. In cadrul acestor sedinte, copiii pot confectiona diverse decoratiuni, terapia ocupationala fiind una dintre terapiile la care copiii merg cu drag!

Pretul de achizitie pentru scaunul postural este de aproximativ 3400 lei.

Bugetul total necesar acestui proiect este de 7.000 lei.

Acest proiect se afla si pe Galantom, unde avem un fundraiser si se pot face donatii aici: https://copil-unicat.galantom.ro/fundraising-pages/view?id=10717

Povestea ta se scrie in fiecare ziExista o mica diferenta intre oameni, dar micile diferente dau nastere la unele mari.


Noi, la Asociatia Copil Unicat, credem in potentialul copiilor cu nevoi speciale. Credem ca, in spatele unui diagnostic de afectiune neuromotorie se află un copil minunat, sustinut de parinti pe masura.


Stim ca este foarte solicitant, fizic si psihic sa cresti un copil cu probleme de sanatate. Si cat de important este ca in familie sa existe un climat echilibrat si pozitiv, dar mai ales ce impact au sentimentele si gandurile parintilor asupra dezvoltarii copilului.


Nici un parinte nu se asteapta sa aiba un copil cu dizabilitati. Uneori, parintii nu stiu cum sa reactioneze cand primesc aceasta veste.


Parintii ai caror copii initial sanatosi sufera traume sau accidente, care duc la dizabilitati, sunt in aceeasi situatie. Mai mult, starea copilului are impact asupra bugetului familiei, in special in cazurile in care unul dintre parinti este obligat sa renunte la serviciu, pentru a avea grija de copil acasa.


Situatia reprezinta o provocare pentru toti membri familiei, cu siguranta.


Vrem sa sa stiti ca sunteti indreptatiti sa simtiti ceea ce simtiti si ca este normal sa cereti ajutor psihologic, atunci cand credeti ca nu puteti gestiona situatia din punct de vedere emotional.


Va punem la dispozitie un grup de sprijin creat in colaborare cu Spitalul de Psihiatrie Gh. Preda din Sibiu.


In fiecare joi, ora 18:00

⚈ 14 noiembrie

⚈ 21 noiembrie

⚈ 28 noiembrie

⚈ 5 decembrie

Sectia de Recuperare Copii, Sala Montessori, parter, Spitalul Gh. Preda Sibiu

Inscrieri prin SMS: 0751271734


Prioritate au mamele care au aflat de curand diagnosticul si cele internate pe sectia de recuperare a spitalului.

Max: 15 pers/ grup

Coordonator: psiholog clinician Lucia Roman

Contactati-ne cu incredere si descoperiti ca nu sunteti singuri si ca impreuna putem implini potentialul copiilor unicat.


Un parinte care isi intelege copilul, care il invata sa se accepte asa cum este si ii induce o atitudine pozitiva, cu siguranta ii va da o forta de necrezut.


━━━━━━━

Programul de consiliere psihologica gratuita “Puterea de a cere ajutor” se desfasoara in perioada 11 noiembrie - 8 decembrie 2019 în orasul Sibiu, cu sprijinul Spitalului de Psihiatrie "Dr. Gh. Preda".


Proiectul este finantat de Start ONG by Kaufland prin asociatia Act for Tomorrow.


Un diagnostic nu este o sentinta!


Sa schimbam impreuna povestea copiilor unicat


Stiai ca in fiecare luna vin, in medie, 40 de cazuri noi la Sectia de Recuperare pentru Copii, din cadrul Spitalului de Psihiatrie "Dr. Gh. Preda" Sibiu? O parte din acesti copii sunt diagnosticati cu afectiuni din spectrul paraliziilor cerebrale, sau afectiuni care pot avea ca rezultat diferite dizabilitati.

Momentul in care familia afla diagnosticul copilului este, de cele mai multe ori, bulversant. Parintii trec prin tot felul de emotii, apar o mulțime de intrebari iar familia rămane pe moment debusolata.

Vrem sa schimbam povestea copiilor unicat. Sa aratam ca, in spatele unui diagnostic de paralizie cerebrala infantila (PCI) se afla un copil minunat, inteligent și Unicat. Credem ca daca parintii ar avea acces la destule informatii diagnosticul sa fie suportat mai usor si multe vieti ar fi schimbate.

Sub motto-ul “Un diagnostic nu este o sentinta” desfasuram, toata luna octombrie, un proiect de consultanta GRATUITA destinat parintilor ai căror copii sunt sau au fost diagnosticati cu paralizie cerebrala.

Cum vrem să ajutam

  • Oferim suport moral si sprijin din partea altor parinti din comunitatea copiilor unicat
  • Va punem la dispozitie informatii legale si despre drepturile copiilor: certificat de handicap, CES, prelungire concediu de crestere a copilului si multe altele.
  • Va oferim experienta noastra in ceea ce priveste variantele de tratament și cum puteti beneficia de el : finantare tratament, recuperare, optiuni de credit.

Stim ca, nu de putine ori, indiferent de cat timp trece de la primirea diagnosticului, parintlor le este greu sa gaseasca destule informatii. Ne dorim ca parintii sa aiba cui sa adreseze intrebarile care nu sunt putine.

Contactati-ne cu incredere si descoperiti ca nu sunteti singuri si ca alaturi putem implini potetialul copiilor unicat.

━━━━━━━

Ai beneficiat de consiliere in cadrul proiectului nostru?

👉 Te invitam sa completezi formularul de feedback, aici: https://forms.gle/vE6i5GWEJY8HdGuY7


Programul de consiliere gratuita “Un diagnostic nu este o sentintă” se desfăsoara în perioada 7 octombrie - 4 noiembrie 2019 în orasul Sibiu, cu sprijinul Spitalului de Psihiatrie "Dr. Gh. Preda".

Proiectul este finantat de Start ONG by Kaufland prin asociatia Act for Tomorrow.

[email protected]

Tel. 0751271734