PROIECTE FINALIZATE

Paralizia cerebrală infantilă nu se vindecă.

Copiii care se nasc cu paralizie cerebrală (responsabilă printre altele și de deficiențe neuromotorii), au nevoie constantă și pentru tot restul vieții de terapie. Prezența sau absența terapiei în viața lor, determină dacă în evoluția sa, copilul va face pași înainte sau înapoi. Este nevoie de efort constant, fizic, psihic și financiar, pentru a oferi copiilor cu deficiențe neuromotorii șansa să ajungă adulți independenți, care să aducă plus valoare comunității din care fac parte.

Orele de terapie oferite de stat pentru recuperarea copiilor, sunt departe de ceea ce au ei cu adevarat nevoie. Părinții copiilor care au beneficiat de acest proiect, au avut o mica pauză, știind că, cel puțin pentru o perioadă, nu vor mai trebui să-și facă griji pentru plata terapiei. Ca un cadou pentru acesti parinți, am ales sa implementam acest proiect in perioada sarbatorilor de iarna din anul 2022.


Fiecare din cei 17 copii benficiari ai proiectului, a beneficiat de 10 sedinte de kinetoterapie. Stim ca, privind in ansamblu, aceste sedinte de kinetoterapie par picaturi intr-un ocean, dar Fiecare pas conteaza.


Proiectul ”Fiecare pas contează” a fost finanțat prin fondurile strânse de alergători și susținători prin intermediul Maratonului Internațional Sibiu 2022, un program al Fundației Comunitare Sibiu. Multumim, alergatorilor si sustinatarilor nostri!


Terapie si Bucurie

Ediția a III- a

delivered by

Pentru al treilea an la rand, GLS Romania ne este alaturi, oferind copiilor cu dizabilitati neuromotorii Terapie si Bucurie.

Vara este perioada anului in care toti copiii se bucura de vacanta, de aceea suntem recunoscatori pentru posibilitatea de a continua acest proiect, care a adus copiilor Unicat, in ultimii ani, atat de multe zambete.

Nimic nu este mai frumos decat sa vezi un copil zambind si cand avem sprijinul GLS Romania we deliver!

Anul acesta, in cadrul proiectului, 17 copii cu dizabilitati neuromotorii, au beneficiat timp de opt saptamani, in perioada 18 iulie -12 septembrie 2022, de sedinte de kinetoterapie si de intrari la piscina.


PoT - Power of Therapy

powered by

Copiii cu paralizie cerebrala PoT face extrem de multe lucruri. Ei sunt mult mai mult decat o suma de diagnostice si prejudecati. Este adevarat ca au nevoie de multa terapie si multa munca pentru a avea sanse reale de recuperare, dar la fel de adevarat este ca au nevoie ca cei din jur sa-i vada pe ei, si nu dizabilitatea lor.

3 din 4 copii cu paralizie cerebrala PoT merge, cu ajutorul terapie, mersul poate deveni independent de dispozitive medicale.

3 din 4 copii cu paralizie cerebrala PoT vorbi fara sa fie nevoie de sedinte de logopedie, sau cu foarte putin ajutor din partea acestei terapii.

3 din 4 copii cu paralizie cerebrala au dureri din cauza spasticitatii muschilor, dar PoT trece mai usor prin episoadele dureroase, cu ajutorul terapiei.

3 din 4 copii cu paralizie cerebrala PoT avea un comportament absolut normal si PoT avea prieteni, diagnosticul afectandu-le doar partea motorie.

3 din 4 copii cu paralizie cerebrala se PoT recupera si dezvolta fara aparitia epilepsiei.

Copiii cu paralizie cerebrala (1 din 2 copii), PoT avea capacitate intelectuala normala, PoT deveni adulti independenti si se PoT bucura de viitor.

Adevaratele piedici din calea unui copil cu dizabilitati nu sunt reprezentate de ceea ce nu poate face el, ci de ceea ce cred cei din jur ca nu poate face.

In cadrul proiectului PoT - Power of Therapy, 17 copii cu dizabilitati neuromotorii au benficiat de peste 200 de sedinte de kinetoterpie si terapie Bowen, timp de 6 saptamani, in perioada 9 mai - 19 iunie 2022.

Multumim, Regnology, pentru sansa de a arata tot ce PoT acesti copii minunati si Unicat.


Terapie pentru Zâmbete la Maratonul International Sibiu

Toti avem nevoie de motive pentru a zâmbi.

Dar când ești copil, și toată viața ta înseamnă un lung șir de tratamente medicale, spitalizări, intervenții chirurgicale...ai nevoie de și mai multe zâmbete care să încline balanța în favoarea copilăriei.

„Terapie” este un cuvânt pe care copiii cu deficiențe neuromotorii nu vor înceta niciodată să-l audă. Acest cuvânt face parte din viața lor toată copilăria, pentru că altfel, șansele lor de a ajunge adulți independenți scad dramatic.

Proiectul nostru de la Maratonul International Sibiu 2021, pentru care au alergat 99 de oameni minunati, care au fost sustinuti de 147 de oameni, la fel de minunati, s-a desfasurat in perioada 1 februarie - 11 aprilie 2022. Cu ajutorul vostru am reusit sa le oferim copilor 200 de sedinte de terapie.

Voi, cei care ne-ati fost alaturi, ati adus împreună terapia și zâmbetele. Pentru ca o copilarie fara zambete, nu este copilarie, 17 copii au avut pe chip mai multe zambete, multumita voua!

Terapie si Bucurie pentru copii cu deficiente neuromotorii

editia a II-a

Si anul acesta GLS Romania ne-a adus ”Terapie si Bucurie”.

Suntem foarte recunoscatori partenerilor nostri, pentru ca ne-au oferit sansa de continua cu a doua editie a proiectului ”Terapie si Bucurie”, care anul acesta s-a desfasurat pe o perioda mai lunga, deci...copiii au avut mai multe zambete.

Pe parcursul a 20 de saptamani, 13 copii s-au relaxat si au inotat, s-au intalnit cu prietenii de la Asociația Incluziv - Câini De Terapie Sibiu si au beneficiat de sedinte de kinetoterapie.

Activitatile care combina terapia sau miscarea cu bucuria, aduc atat beneficii fizice cat si o stare de bine. Copiii dezvolta o mai buna toleranta la furstrare si devin mai cooperanti si in cadrul celorlalte terapii de care au nevoie.


Nimic nu este mai frumos decat sa vezi un copil zambind si cand avem sprijinul GLS Romania we deliver!

THERAPY AND JOY powered by

Pentru ca terapia poate sa aduca si bucurie, timp de opt saptamani, 18 copii au participat la proiectul Therapy and Joy, finantat de TELUS International Romania.

In perioada 6 mai -28 iunie 2021, copiii au beneficiat de un total de 200 de sedinte de kinetoterapie si au lucrat cu si mai mult spor, stiind ca la sfarsitul fiecarei saptamani se vor bucura de prezenta blanosilor Allan si Lucky.

Alaturi de partenerii nostri de la Asociatia Incluziv, copiii s-au jucat si au invatat ca prietenia insemna doar suflete care se accepta si se bucura impreuna.

Nu stim unde a zburat atat de repede timpul, dar cu siguranta copiii vor avea mereu amintirile momentelor vesele cu minunile aurii.

Putem doar sa multumim finantatorilor si partenerilor nostri, pentru fiecare bucurie adusa!

Thank you!

Toti suntem unicat -

Ne bucurăm de copilarie împreună

Am inceput anul 2021 cu proiectul "Toti suntem Unicat - Ne bucuram de copilarie impreuna", finanțat prin fondurile strânse de alergători și susținători prin intermediul Maratonului Internațional Sibiu 2020, un eveniment sportiv de strângere de fonduri al comunității sibiene, organizat de Fundația Comunitară Sibiu.

Dupa un an in care pandemia a schimbat atat de multe in viata noastra, ne-am bucurat sa vedem cum terapia cu Alexandra si Allan, de la Asociația Incluziv - Câini De Terapie Sibiu - le-a adus copiilor zambetul pe buze.

Sedintele de kinetoterapie oferite in cadrul proiectului, i-au ajutat pe copii sa se mentina pe lungul drum spre recuperare, pentru a se bucura de copilarie impreuna cu toti copiii.

Cand avem un copil, mai ales un copil unicat, uneori avem nevoie nu doar de incurajari de la cei din jur, dar si de sfaturi de la profesionisti, astfel incat copiii nostri sa stie ca Unicat nu inseamna mai putin bun, ci doar un alt copil minunat.

De aceea, in cadrul proiectului, au avut loc intalniri on-line cu Psiholog Bianca Bratu, având următoarele teme:

1. Acceptare diagnostic versus resemnare.

2. Cum explicam copilului de ce este diferit fata de alti copii?

3. Cum îl învățam pe copil sa-și gestioneze sentimentele pe masura ce creste si intra contact cu mai multe persoane, instituții?

4. Cum se modifica relatiile cu ceilalti ( familie, prieteni, comunitate etc) datorită faptului ca avem un copil cu nevoi speciale ?

Suntem foarte recunoscatori pentru sprijinul dat de fiecare sustinator si de fiecare alergator in cadrul Maratonului International Sibiu 2020, pentru ca ei au facut posibil acest proiect, de care au beneficiat 15 copii cu dizabilitati neuromotorii si familiile acestora.

Always Grateful!

”Kinetoterapie - coordonare si miscare, pentru recuperare”.

Daca ne dorim suficient de mult, orice vis devine realitate si Universul stie cum sa aduca Oamenii potriviti in viata noastra.

Am facut inca un pas pentru in realizarea visului nostru: recuperarea copiilor cu dizabilitati neuromotorii.

In data de 12 octombrie 2020, am inceput proiectul ”Kinetoterapie - coordonare si miscare, pentru recuperare”, prin care 18 copii au beneficiat de sedinte de kinetoterapie..

Acest pas, l-am facut sprijiniti de Asociatia ZI de BINE, care s-a oferit sa dubleze perioada initiala a proiectului.

Prin urmare, proiectul nostru s-a intins pe parcursul a 8 saptamani si s-a incheiat in data de 4 decembrie.


De Ziua Copilului, GLS Romania ne-a adus ”Terapie si Bucurie”!

Nu, nu ne referim la un colet bine impachetat, ci la proiectul in care GLS Romania ne-a fost partener.

In cadrul proiectului ”Terapie si Bucurie”, unsprezece copii cu deficiente neuromotorii, au beneficiat timp de opt saptamani atat de sedinte de kinetoterapie, cat si de activitati in compania cainilor de terapie sau de sedinte de calarie.

Parintii copiilor, au participat saptamanal, la un grup de terapie on-line. In cadrul grupului de terapie sustinut de psiholog, parinii au beneficiat de sprijin, pentru a trece mai usor prin perioada acesta de schimbari.

Proiectul s-a desfasurat in Sibiu, activitatile avand loc incepand cu data de 29 iunie, pana pe 21 august 2020. Bucuria copiilor pe parcursul acestor activitati a fost de nedescris!

Multumim GLS Romania pentru sprijinul acordat si pentru implicarea in viata comunitatii!

Mos Craciun vine la toti copiii!

Anul acesta dorim sa venim in ajutorul personalului Sectiei de Recuperare Copii, a Spitalului de Psihiatrie Dr. Gh. Preda Sibiu, care in fiecare an a organizat Bazarul de Craciun, pentru a strange banii necesari cumpararii cadourilor pentru copiii internati in perioada sarbatorilor. In data de 12 decembrie vor avea Serbarea de Craciun si vor primi cadouri!

Pentru cadorurile celor aproximativ 60 de copii dorim sa strangem 3600 lei.

Anul acesta, pe langa banii necesari cadourilor, ne dorim sa cumparam si un scaun de posturare pentru copiii cu dizabilitati, necesar pentru desfasurarea sedintelor de terapie ocupationala. In cadrul acestor sedinte, copiii pot confectiona diverse decoratiuni, terapia ocupationala fiind una dintre terapiile la care copiii merg cu drag!

Pretul de achizitie pentru scaunul postural este de aproximativ 3400 lei.

Bugetul total necesar acestui proiect este de 7.000 lei.

Acest proiect se afla si pe Galantom, unde avem un fundraiser si se pot face donatii aici: https://copil-unicat.galantom.ro/fundraising-pages/view?id=10717

Povestea ta se scrie in fiecare zi



Exista o mica diferenta intre oameni, dar micile diferente dau nastere la unele mari.


Noi, la Asociatia Copil Unicat, credem in potentialul copiilor cu nevoi speciale. Credem ca, in spatele unui diagnostic de afectiune neuromotorie se află un copil minunat, sustinut de parinti pe masura.


Stim ca este foarte solicitant, fizic si psihic sa cresti un copil cu probleme de sanatate. Si cat de important este ca in familie sa existe un climat echilibrat si pozitiv, dar mai ales ce impact au sentimentele si gandurile parintilor asupra dezvoltarii copilului.


Nici un parinte nu se asteapta sa aiba un copil cu dizabilitati. Uneori, parintii nu stiu cum sa reactioneze cand primesc aceasta veste.


Parintii ai caror copii initial sanatosi sufera traume sau accidente, care duc la dizabilitati, sunt in aceeasi situatie. Mai mult, starea copilului are impact asupra bugetului familiei, in special in cazurile in care unul dintre parinti este obligat sa renunte la serviciu, pentru a avea grija de copil acasa.


Situatia reprezinta o provocare pentru toti membri familiei, cu siguranta.


Vrem sa sa stiti ca sunteti indreptatiti sa simtiti ceea ce simtiti si ca este normal sa cereti ajutor psihologic, atunci cand credeti ca nu puteti gestiona situatia din punct de vedere emotional.


Va punem la dispozitie un grup de sprijin creat in colaborare cu Spitalul de Psihiatrie Gh. Preda din Sibiu.


In fiecare joi, ora 18:00

⚈ 14 noiembrie

⚈ 21 noiembrie

⚈ 28 noiembrie

⚈ 5 decembrie

Sectia de Recuperare Copii, Sala Montessori, parter, Spitalul Gh. Preda Sibiu

Inscrieri prin SMS: 0751271734


Prioritate au mamele care au aflat de curand diagnosticul si cele internate pe sectia de recuperare a spitalului.

Max: 15 pers/ grup

Coordonator: psiholog clinician Lucia Roman

Contactati-ne cu incredere si descoperiti ca nu sunteti singuri si ca impreuna putem implini potentialul copiilor unicat.


Un parinte care isi intelege copilul, care il invata sa se accepte asa cum este si ii induce o atitudine pozitiva, cu siguranta ii va da o forta de necrezut.


━━━━━━━

Programul de consiliere psihologica gratuita “Puterea de a cere ajutor” se desfasoara in perioada 11 noiembrie - 8 decembrie 2019 în orasul Sibiu, cu sprijinul Spitalului de Psihiatrie "Dr. Gh. Preda".


Proiectul este finantat de Start ONG by Kaufland prin asociatia Act for Tomorrow.


Un diagnostic nu este o sentinta!


Sa schimbam impreuna povestea copiilor unicat


Stiai ca in fiecare luna vin, in medie, 40 de cazuri noi la Sectia de Recuperare pentru Copii, din cadrul Spitalului de Psihiatrie "Dr. Gh. Preda" Sibiu? O parte din acesti copii sunt diagnosticati cu afectiuni din spectrul paraliziilor cerebrale, sau afectiuni care pot avea ca rezultat diferite dizabilitati.

Momentul in care familia afla diagnosticul copilului este, de cele mai multe ori, bulversant. Parintii trec prin tot felul de emotii, apar o mulțime de intrebari iar familia rămane pe moment debusolata.

Vrem sa schimbam povestea copiilor unicat. Sa aratam ca, in spatele unui diagnostic de paralizie cerebrala infantila (PCI) se afla un copil minunat, inteligent și Unicat. Credem ca daca parintii ar avea acces la destule informatii diagnosticul sa fie suportat mai usor si multe vieti ar fi schimbate.

Sub motto-ul “Un diagnostic nu este o sentinta” desfasuram, toata luna octombrie, un proiect de consultanta GRATUITA destinat parintilor ai căror copii sunt sau au fost diagnosticati cu paralizie cerebrala.

Cum vrem să ajutam

  • Oferim suport moral si sprijin din partea altor parinti din comunitatea copiilor unicat

  • Va punem la dispozitie informatii legale si despre drepturile copiilor: certificat de handicap, CES, prelungire concediu de crestere a copilului si multe altele.

  • Va oferim experienta noastra in ceea ce priveste variantele de tratament și cum puteti beneficia de el : finantare tratament, recuperare, optiuni de credit.

Stim ca, nu de putine ori, indiferent de cat timp trece de la primirea diagnosticului, parintlor le este greu sa gaseasca destule informatii. Ne dorim ca parintii sa aiba cui sa adreseze intrebarile care nu sunt putine.

Contactati-ne cu incredere si descoperiti ca nu sunteti singuri si ca alaturi putem implini potetialul copiilor unicat.

━━━━━━━

Ai beneficiat de consiliere in cadrul proiectului nostru?

👉 Te invitam sa completezi formularul de feedback, aici: https://forms.gle/vE6i5GWEJY8HdGuY7


Programul de consiliere gratuita “Un diagnostic nu este o sentintă” se desfăsoara în perioada 7 octombrie - 4 noiembrie 2019 în orasul Sibiu, cu sprijinul Spitalului de Psihiatrie "Dr. Gh. Preda".

Proiectul este finantat de Start ONG by Kaufland prin asociatia Act for Tomorrow.

[email protected]

Tel. 0751271734