PROIECTE FINALIZATE

THERAPY AND JOY powered by

Pentru ca terapia poate sa aduca si bucurie, timp de opt saptamani, 18 copii au participat la proiectul Therapy and Joy, finantat de TELUS International Romania.

In perioada 6 mai -28 iunie 2021, copiii au beneficiat de un total de 200 de sedinte de kinetoterapie si au lucrat cu si mai mult spor, stiind ca la sfarsitul fiecarei saptamani se vor bucura de prezenta blanosilor Allan si Lucky.

Alaturi de partenerii nostri de la Asociatia Incluziv, copiii s-au jucat si au invatat ca prietenia insemna doar suflete care se accepta si se bucura impreuna.

Nu stim unde a zburat atat de repede timpul, dar cu siguranta copiii vor avea mereu amintirile momentelor vesele cu minunile aurii.

Putem doar sa multumim finantatorilor si partenerilor nostri, pentru fiecare bucurie adusa!

Thank you!

Toti suntem unicat -

Ne bucurăm de copilarie împreună

Am inceput anul 2021 cu proiectul "Toti suntem Unicat - Ne bucuram de copilarie impreuna", finanțat prin fondurile strânse de alergători și susținători prin intermediul Maratonului Internațional Sibiu 2020, un eveniment sportiv de strângere de fonduri al comunității sibiene, organizat de Fundația Comunitară Sibiu.

Dupa un an in care pandemia a schimbat atat de multe in viata noastra, ne-am bucurat sa vedem cum terapia cu Alexandra si Allan, de la Asociația Incluziv - Câini De Terapie Sibiu - le-a adus copiilor zambetul pe buze.

Sedintele de kinetoterapie oferite in cadrul proiectului, i-au ajutat pe copii sa se mentina pe lungul drum spre recuperare, pentru a se bucura de copilarie impreuna cu toti copiii.

Cand avem un copil, mai ales un copil unicat, uneori avem nevoie nu doar de incurajari de la cei din jur, dar si de sfaturi de la profesionisti, astfel incat copiii nostri sa stie ca Unicat nu inseamna mai putin bun, ci doar un alt copil minunat.

De aceea, in cadrul proiectului, au avut loc intalniri on-line cu Psiholog Bianca Bratu, având următoarele teme:

1. Acceptare diagnostic versus resemnare.

2. Cum explicam copilului de ce este diferit fata de alti copii?

3. Cum îl învățam pe copil sa-și gestioneze sentimentele pe masura ce creste si intra contact cu mai multe persoane, instituții?

4. Cum se modifica relatiile cu ceilalti ( familie, prieteni, comunitate etc) datorită faptului ca avem un copil cu nevoi speciale ?

Suntem foarte recunoscatori pentru sprijinul dat de fiecare sustinator si de fiecare alergator in cadrul Maratonului International Sibiu 2020, pentru ca ei au facut posibil acest proiect, de care au beneficiat 15 copii cu dizabilitati neuromotorii si familiile acestora.

Always Grateful!

”Kinetoterapie - coordonare si miscare, pentru recuperare”.

Daca ne dorim suficient de mult, orice vis devine realitate si Universul stie cum sa aduca Oamenii potriviti in viata noastra.

Am facut inca un pas pentru in realizarea visului nostru: recuperarea copiilor cu dizabilitati neuromotorii.

In data de 12 octombrie 2020, am inceput proiectul ”Kinetoterapie - coordonare si miscare, pentru recuperare”, prin care 18 copii au beneficiat de sedinte de kinetoterapie..

Acest pas, l-am facut sprijiniti de Asociatia ZI de BINE, care s-a oferit sa dubleze perioada initiala a proiectului.

Prin urmare, proiectul nostru s-a intins pe parcursul a 8 saptamani si s-a incheiat in data de 4 decembrie.


De Ziua Copilului, GLS Romania ne-a adus ”Terapie si Bucurie”!

Nu, nu ne referim la un colet bine impachetat, ci la proiectul in care GLS Romania ne-a fost partener.

In cadrul proiectului ”Terapie si Bucurie”, unsprezece copii cu deficiente neuromotorii, au beneficiat timp de opt saptamani atat de sedinte de kinetoterapie, cat si de activitati in compania cainilor de terapie sau de sedinte de calarie.

Parintii copiilor, au participat saptamanal, la un grup de terapie on-line. In cadrul grupului de terapie sustinut de psiholog, parinii au beneficiat de sprijin, pentru a trece mai usor prin perioada acesta de schimbari.

Proiectul s-a desfasurat in Sibiu, activitatile avand loc incepand cu data de 29 iunie, pana pe 21 august 2020. Bucuria copiilor pe parcursul acestor activitati a fost de nedescris!

Multumim GLS Romania pentru sprijinul acordat si pentru implicarea in viata comunitatii!

Mos Craciun vine la toti copiii!

Anul acesta dorim sa venim in ajutorul personalului Sectiei de Recuperare Copii, a Spitalului de Psihiatrie Dr. Gh. Preda Sibiu, care in fiecare an a organizat Bazarul de Craciun, pentru a strange banii necesari cumpararii cadourilor pentru copiii internati in perioada sarbatorilor. In data de 12 decembrie vor avea Serbarea de Craciun si vor primi cadouri!

Pentru cadorurile celor aproximativ 60 de copii dorim sa strangem 3600 lei.

Anul acesta, pe langa banii necesari cadourilor, ne dorim sa cumparam si un scaun de posturare pentru copiii cu dizabilitati, necesar pentru desfasurarea sedintelor de terapie ocupationala. In cadrul acestor sedinte, copiii pot confectiona diverse decoratiuni, terapia ocupationala fiind una dintre terapiile la care copiii merg cu drag!

Pretul de achizitie pentru scaunul postural este de aproximativ 3400 lei.

Bugetul total necesar acestui proiect este de 7.000 lei.

Acest proiect se afla si pe Galantom, unde avem un fundraiser si se pot face donatii aici: https://copil-unicat.galantom.ro/fundraising-pages/view?id=10717

Povestea ta se scrie in fiecare ziExista o mica diferenta intre oameni, dar micile diferente dau nastere la unele mari.


Noi, la Asociatia Copil Unicat, credem in potentialul copiilor cu nevoi speciale. Credem ca, in spatele unui diagnostic de afectiune neuromotorie se află un copil minunat, sustinut de parinti pe masura.


Stim ca este foarte solicitant, fizic si psihic sa cresti un copil cu probleme de sanatate. Si cat de important este ca in familie sa existe un climat echilibrat si pozitiv, dar mai ales ce impact au sentimentele si gandurile parintilor asupra dezvoltarii copilului.


Nici un parinte nu se asteapta sa aiba un copil cu dizabilitati. Uneori, parintii nu stiu cum sa reactioneze cand primesc aceasta veste.


Parintii ai caror copii initial sanatosi sufera traume sau accidente, care duc la dizabilitati, sunt in aceeasi situatie. Mai mult, starea copilului are impact asupra bugetului familiei, in special in cazurile in care unul dintre parinti este obligat sa renunte la serviciu, pentru a avea grija de copil acasa.


Situatia reprezinta o provocare pentru toti membri familiei, cu siguranta.


Vrem sa sa stiti ca sunteti indreptatiti sa simtiti ceea ce simtiti si ca este normal sa cereti ajutor psihologic, atunci cand credeti ca nu puteti gestiona situatia din punct de vedere emotional.


Va punem la dispozitie un grup de sprijin creat in colaborare cu Spitalul de Psihiatrie Gh. Preda din Sibiu.


In fiecare joi, ora 18:00

⚈ 14 noiembrie

⚈ 21 noiembrie

⚈ 28 noiembrie

⚈ 5 decembrie

Sectia de Recuperare Copii, Sala Montessori, parter, Spitalul Gh. Preda Sibiu

Inscrieri prin SMS: 0751271734


Prioritate au mamele care au aflat de curand diagnosticul si cele internate pe sectia de recuperare a spitalului.

Max: 15 pers/ grup

Coordonator: psiholog clinician Lucia Roman

Contactati-ne cu incredere si descoperiti ca nu sunteti singuri si ca impreuna putem implini potentialul copiilor unicat.


Un parinte care isi intelege copilul, care il invata sa se accepte asa cum este si ii induce o atitudine pozitiva, cu siguranta ii va da o forta de necrezut.


━━━━━━━

Programul de consiliere psihologica gratuita “Puterea de a cere ajutor” se desfasoara in perioada 11 noiembrie - 8 decembrie 2019 în orasul Sibiu, cu sprijinul Spitalului de Psihiatrie "Dr. Gh. Preda".


Proiectul este finantat de Start ONG by Kaufland prin asociatia Act for Tomorrow.


Un diagnostic nu este o sentinta!


Sa schimbam impreuna povestea copiilor unicat


Stiai ca in fiecare luna vin, in medie, 40 de cazuri noi la Sectia de Recuperare pentru Copii, din cadrul Spitalului de Psihiatrie "Dr. Gh. Preda" Sibiu? O parte din acesti copii sunt diagnosticati cu afectiuni din spectrul paraliziilor cerebrale, sau afectiuni care pot avea ca rezultat diferite dizabilitati.

Momentul in care familia afla diagnosticul copilului este, de cele mai multe ori, bulversant. Parintii trec prin tot felul de emotii, apar o mulțime de intrebari iar familia rămane pe moment debusolata.

Vrem sa schimbam povestea copiilor unicat. Sa aratam ca, in spatele unui diagnostic de paralizie cerebrala infantila (PCI) se afla un copil minunat, inteligent și Unicat. Credem ca daca parintii ar avea acces la destule informatii diagnosticul sa fie suportat mai usor si multe vieti ar fi schimbate.

Sub motto-ul “Un diagnostic nu este o sentinta” desfasuram, toata luna octombrie, un proiect de consultanta GRATUITA destinat parintilor ai căror copii sunt sau au fost diagnosticati cu paralizie cerebrala.

Cum vrem să ajutam

  • Oferim suport moral si sprijin din partea altor parinti din comunitatea copiilor unicat

  • Va punem la dispozitie informatii legale si despre drepturile copiilor: certificat de handicap, CES, prelungire concediu de crestere a copilului si multe altele.

  • Va oferim experienta noastra in ceea ce priveste variantele de tratament și cum puteti beneficia de el : finantare tratament, recuperare, optiuni de credit.

Stim ca, nu de putine ori, indiferent de cat timp trece de la primirea diagnosticului, parintlor le este greu sa gaseasca destule informatii. Ne dorim ca parintii sa aiba cui sa adreseze intrebarile care nu sunt putine.

Contactati-ne cu incredere si descoperiti ca nu sunteti singuri si ca alaturi putem implini potetialul copiilor unicat.

━━━━━━━

Ai beneficiat de consiliere in cadrul proiectului nostru?

👉 Te invitam sa completezi formularul de feedback, aici: https://forms.gle/vE6i5GWEJY8HdGuY7


Programul de consiliere gratuita “Un diagnostic nu este o sentintă” se desfăsoara în perioada 7 octombrie - 4 noiembrie 2019 în orasul Sibiu, cu sprijinul Spitalului de Psihiatrie "Dr. Gh. Preda".

Proiectul este finantat de Start ONG by Kaufland prin asociatia Act for Tomorrow.

[email protected]

Tel. 0751271734