PROIECTE FINALIZATE

Un diagnostic nu este o sentinta!

Sa schimbam impreuna povestea copiilor unicat


Stiai ca in fiecare luna vin, in medie, 40 de cazuri noi la Sectia de Recuperare pentru Copii, din cadrul Spitalului de Psihiatrie "Dr. Gh. Preda" Sibiu? O parte din acesti copii sunt diagnosticati cu afectiuni din spectrul paraliziilor cerebrale, sau afectiuni care pot avea ca rezultat diferite dizabilitati.

Momentul in care familia afla diagnosticul copilului este, de cele mai multe ori, bulversant. Parintii trec prin tot felul de emotii, apar o mulțime de intrebari iar familia rămane pe moment debusolata.

Vrem sa schimbam povestea copiilor unicat. Sa aratam ca, in spatele unui diagnostic de paralizie cerebrala infantila (PCI) se afla un copil minunat, inteligent și Unicat. Credem ca daca parintii ar avea acces la destule informatii diagnosticul sa fie suportat mai usor si multe vieti ar fi schimbate.

Sub motto-ul “Un diagnostic nu este o sentinta” desfasuram, toata luna octombrie, un proiect de consultanta GRATUITA destinat parintilor ai căror copii sunt sau au fost diagnosticati cu paralizie cerebrala.

Cum vrem să ajutam

  • Oferim suport moral si sprijin din partea altor parinti din comunitatea copiilor unicat
  • Va punem la dispozitie informatii legale si despre drepturile copiilor: certificat de handicap, CES, prelungire concediu de crestere a copilului si multe altele.
  • Va oferim experienta noastra in ceea ce priveste variantele de tratament și cum puteti beneficia de el : finantare tratament, recuperare, optiuni de credit.

Stim ca, nu de putine ori, indiferent de cat timp trece de la primirea diagnosticului, parintlor le este greu sa gaseasca destule informatii. Ne dorim ca parintii sa aiba cui sa adreseze intrebarile care nu sunt putine.

Contactati-ne cu incredere si descoperiti ca nu sunteti singuri si ca alaturi putem implini potetialul copiilor unicat.

━━━━━━━

Ai beneficiat de consiliere in cadrul proiectului nostru?

👉 Te invitam sa completezi formularul de feedback, aici: https://forms.gle/vE6i5GWEJY8HdGuY7


Programul de consiliere gratuita “Un diagnostic nu este o sentintă” se desfăsoara în perioada 7 octombrie - 4 noiembrie 2019 în orasul Sibiu, cu sprijinul Spitalului de Psihiatrie "Dr. Gh. Preda".

Proiectul este finantat de Start ONG by Kaufland prin asociatia Act for Tomorrow.

[email protected]

Tel. 0751271734