PROIECTE IN DESFASURARE

Povestea ta se scrie in fiecare zi


Exista o mica diferenta intre oameni, dar micile diferente dau nastere la unele mari.


Noi, la Asociatia Copil Unicat, credem in potentialul copiilor cu nevoi speciale. Credem ca, in spatele unui diagnostic de afectiune neuromotorie se află un copil minunat, sustinut de parinti pe masura.


Stim ca este foarte solicitant, fizic si psihic sa cresti un copil cu probleme de sanatate. Si cat de important este ca in familie sa existe un climat echilibrat si pozitiv, dar mai ales ce impact au sentimentele si gandurile parintilor asupra dezvoltarii copilului.


Nici un parinte nu se asteapta sa aiba un copil cu dizabilitati. Uneori, parintii nu stiu cum sa reactioneze cand primesc aceasta veste.


Parintii ai caror copii initial sanatosi sufera traume sau accidente, care duc la dizabilitati, sunt in aceeasi situatie. Mai mult, starea copilului are impact asupra bugetului familiei, in special in cazurile in care unul dintre parinti este obligat sa renunte la serviciu, pentru a avea grija de copil acasa.


Situatia reprezinta o provocare pentru toti membri familiei, cu siguranta.


Vrem sa sa stiti ca sunteti indreptatiti sa simtiti ceea ce simtiti si ca este normal sa cereti ajutor psihologic, atunci cand credeti ca nu puteti gestiona situatia din punct de vedere emotional.


Va punem la dispozitie un grup de sprijin creat in colaborare cu Spitalul de Psihiatrie Gh. Preda din Sibiu.


In fiecare joi, ora 18:00

⚈ 14 noiembrie

⚈ 21 noiembrie

⚈ 28 noiembrie

⚈ 5 decembrie

Sectia de Recuperare Copii, Sala Montessori, parter, Spitalul Gh. Preda Sibiu

Inscrieri prin SMS: 0751271734


Prioritate au mamele care au aflat de curand diagnosticul si cele internate pe sectia de recuperare a spitalului.

Max: 15 pers/ grup

Coordonator: psiholog clinician Lucia Roman

Contactati-ne cu incredere si descoperiti ca nu sunteti singuri si ca impreuna putem implini potentialul copiilor unicat.


Un parinte care isi intelege copilul, care il invata sa se accepte asa cum este si ii induce o atitudine pozitiva, cu siguranta ii va da o forta de necrezut.


━━━━━━━

Programul de consiliere psihologica gratuita “Puterea de a cere ajutor” se desfasoara in perioada 11 noiembrie - 8 decembrie 2019 în orasul Sibiu, cu sprijinul Spitalului de Psihiatrie "Dr. Gh. Preda".


Proiectul este finantat de Start ONG by Kaufland prin asociatia Act for Tomorrow.