Raport de activitate 2021

Misiune

ASOCIATIA COPIL UNICAT este o organizatie neguvrenamentala, nonprofit, infiintata in iulie 2017 din dorinta de a veni in ajutorul copiilor cu deficiente neuro-motorii.

Viziune

Ne dorim sa oferim sprijin parintilor cu copii care sufera de afectiuni neuro-locomotorii, incepand cu informatii si continuand cu sustinere financiara pentru plata sau decontarea recuperarii medicale, consultatiilor, interventiilor chirurgicale si dispozitivelor medicale, in special a celor care nu se pot realiza la noi in tara, dar care le sunt necesare copiilor.

Dorinta noastra este de a sustine pe termen lung copiii pentru care ne implicam in proiecte, astfel incat recuperarea lor sa fie cat mai aproape de 100%.

Realizari 2021

In anul 2021 numarul beneficiarilor permanenti ai asociatiei a ajuns la 23. Penru familiile acestora, oferim asistenta si consiliere in vederea gasirii celor mai bune solutii pentru recuperarea copiilor.

13 din cei 20 de copii beneficiari, au mers si in anul 2021 in Germania, pentru consultatii si pentru a modifica sau pentru a reinnoi ortezele realizate in anii anteriori. Dintre acestia, 2 copii au avut nevoie de multiple interventii chirurgicale si dispozitive medicale, dar rezultatele care se vad deja ne aduc speranta si putere pentru a continua si in anii urmatori.

Pentru toti copiii beneficiari asociatiei, ne-am straduit sa le oferim cat mai multe ore de terapie, atat in cadrul proiectelor desfasurate, cat individual, in functie de nevoile lor, pentru a avea cat mai multe progrese. Impreuna cu parintii lor, cautam solutii si surse de finantare, astfel incat sa poata beneficia de tot ceea ce au nevoie pentru o recuperare cat mai buna.


Raport de activitate 2021

Proiecte si evenimente

Toti suntem Unicat - Ne bucuram de copilarie impreuna (1Februaria-28 Martie 2021) – finanțat prin fondurile strânse de alergători și susținători prin intermediul Maratonului Internațional Sibiu 2020, un eveniment sportiv de strângere de fonduri al comunității sibiene, organizat de Fundația Comunitară Sibiu.

15 copii participanti la proiect, s-au bucurat sa participe la activitati terapeutice care sa le aduca bucurie, in cadrul terapiei asistate de animale. Copii pentru care era mult mai important sa recupereze din punct de vedere motor, au beneficiat de sedinte individuale de kinetoterapie.

Pentru a veni in sprijinul parintilor, in cadrul proiectului au fost organizate 4 intalniri on-line sustinute de Psiholog Bianca Bratu, cu urmatoarele teme:

1. Acceptare diagnostic versus resemnare

2. Cum explicam copilului de ce este diferit fata de alti copii?

3. Cum îl învățam pe copil sa-și gestioneze sentimentele pe masura ce creste si intra contact cu mai multe persoane, instituții?

4. Cum se modifica relatiile cu ceilalti ( familie, prieteni, comunitate etc) datorită faptului ca avem un copil cu nevoi speciale ?Therapy and Joy (6 Mai - 28 Iunie 2021) – eveniment finantat de TELUS International Romania. In cadrul proiectului 18 copii au beneficiat de un total de 200 de sedinte de kinetoterapie si au lucrat cu si mai mult spor, stiind ca la sfarsitul fiecarei saptamani se vor bucura de prezenta blanosilor Allan si Lucky.
Terapie si bucurie - proiect finantat de GLS Romania (19 Iulie - 5 decembrie 2021)

Si in anul 2021 GLS Romania ne-a adus ”Terapie si Bucurie”.

Suntem foarte recunoscatori partenerilor nostri, pentru ca ne-au oferit sansa de continua cu a doua editie a proiectului ”Terapie si Bucurie”, care anul acesta s-a desfasurat pe o perioda mai lunga, deci...copiii au avut mai multe zambete.

Pe parcursul a 20 de saptamani, 13 copii s-au relaxat si au inotat, s-au intalnit cu prietenii de la Asociația Incluziv - Câini De Terapie Sibiu si au beneficiat de sedinte de kinetoterapie.

Maratonul International Sibiu 2021 (Mai-Noiembrie 2021)In al doilea an in care am participat la Maraton, am avut sprijinul a 99 de alergatori si 147 de sustinatori. Nu doar am reusit sa ne atingem target-ul de 12.000 lei, ci l-am depasit cu 18,55% si am ajuns la suma de 14226 lei.

Proiectul finantat din fondurile stranse in cadrul Maratomului, se implementeaza la inceputul anului 2022. Ne dorim ca activitatile din cadrul proiectului sa fie un sprijin in recuperarea copiilor si sa le aduca zambetul pe buze.Sponsori si parteneri 2021

Nu am reusit si nu vom reusi sa realizam nimic din ce ne dorim, fara sa avem alaturi parteneri care sa ne sprijine.

Aici vedeti logourile partenerilor care ne-au ajutat sa oferim copiilor proiectele care au avut loc in timpul anului 2021, dar lista partenerilor si a celor care ne-au sprijinit este mult, mult mai mai mare. Au fost firme mai mari, sau mai mici, care ne-au oferit ajutorul si au fost oameni minunati care ne-au sprijinit!

Va multumim tuturor!