Raport de activitate 2020

Misiune

ASOCIATIA COPIL UNICAT este o organizatie neguvrenamentala, nonprofit, infiintata in iulie 2017 din dorinta de a veni in ajutorul copiilor cu deficiente neuro-motorii.

Viziune

Ne dorim sa oferim sprijin parintilor cu copii care sufera de afectiuni neuro-locomotorii, incepand cu informatii si continuand cu sustinere financiara pentru plata sau decontarea recuperarii medicale, consultatiilor, interventiilor chirurgicale si dispozitivelor medicale, in special a celor care nu se pot realiza la noi in tara, dar care le sunt necesare copiilor.

Dorinta noastra este de a sustine pe termen lung copiii pentru care ne implicam in proiecte, astfel incat recuperarea lor sa fie cat mai aproape de 100%.

Realizari 2020

In anul 2020 numarul beneficiarilor permanenti ai asociatiei, a crescut de la 14 copii beneficiari, cat aveam in 2019, la 20 de beneficiari. Penru familiile acestora, oferim asistenta si consiliere in vederea gasirii celor mai bune solutii pentru recuperarea copiilor.

13 din cei 20 de copii beneficiari, au mers in anul 2020 pentru consultatii medicale in Germania. Dintre acestia, 3 au avut nevoie de interventii chirurgicale si dispozitive medicale, 7 au avut nevoie doar de dispozitive medicale, pentru ceilalti 3 nefiind necesare momentan interventii sau dispozitive.

Pentru toti copiii beneficiari asociatiei, ne-am straduit sa le oferim cat mai multe ore de terapie, atat in cadrul proiectelor desfasurate, cat individual, in functie de nevoile lor, pentru a avea cat mai multe progrese. Impreuna cu parintii lor, cautam solutii si surse de finantare, astfel incat sa poata beneficia de tot ceea ce au nevoie pentru o recuperare cat mai buna.


Raport de activitate 2020

Proiecte si evenimente

Tombola 8 Martie (3 Martie-6 Martie 2020) – tombola caritabila on-line, cu scopul strangerii de fonduri pentru a oferi terapii potrivite copiilor cu dizabilitati neuromotorii- beneficiari ai asociatiei.


Terapie si bucurie - proiect finantat de GLS Romania (29.06.2020 – 21.08.2020) – este proiectul prin care 12 copii au beneficiat, timp de 8 saptamani, de:

- calarie – pentru ca prezenta animalelor, in general, dar in special prezenta cailor este benefica pentru psihicul copiilor. In cadrul proiectului, copii au beneficiat de un total de 96 de sedinte de calarie.

- activitati in compania cainilor de terapie de la Asociatia Incluziiv, in cadrul a 52 de sedinte individuale.

- kinetoterapie – deoarece, aceasta activitate este indispensabila in viata si recuperarea unui copil cu dizabilitati. Copii au beneficiat de un total de 135 sedinte de kinetoterapie.


Parintii copiilor au beneficiat de Grupuri de sprijin – online, coordonate de un psiholog, in fiecare saptaman, pe parcusul celor 8 saptamani de proiect..


Licitatie Maraton – Toti suntem Unicat (9 August -13 August 2020) – eveniment caritabil licitatie, care a avut ca scop motivarea alergatorilor care s-au inscris la Maratonul International Sibiu 2020 alergand pentru cauza noastra.Maratonul International Sibiu 2020 (27 august 2020) – a fost evenimentul special al anului 2020. Cu sprijinul celor 24 de alergatori si 152 de sustinatori, am reusit sa ne atingem target-ul si sa strangem 10751 lei.

Pentru activitatile desfasurate pe perioada strangerii de fonduri, am primit Premiul special pentru cea mai buna campanie de fundraising.

Proiectul finantat din fondurile stranse in cadrul Maratomului, se implementeaza la inceputul anului 2021. Scopul proiectului este sa ofere pentru 15 copii terapii care sa le aduca bucurie si sa-i ajute in procesul de recupeare, iar parintii sa poata participa la grupuri de sustinere, coordinate de un psiholog.


Coordonare si miscare pentru recuperare -cofinantat de Asociatia Zi de Bine (12 octombrie 2020 - 4 decembrie 2020) – pe parcursulcelor 8 saptamani de proiect, 18 copii cu deficiente neuromotorii, cu varste cuprinse intre 2 si 13 ani au beneficiat de un numar total de 324 sedinte individuale de kinetoterapie.


Sponsori si parteneri 2020

Tot ce am realizat anul acesta nu era posibil fara partenerii nostri.

O parte dintre parteneri au logourile postate aici, dar lista partenerilor si a celor care ne-au sprijinit este mult mai mare. Au fost firme mici, care ne-au oferit ajutorul si au fost oameni minunati care ne-au sprijinit!

Va multumim tuturor!