Raport de activitate 2019

Misiune

ASOCIATIA COPIL UNICAT este o organizatie neguvrenamentala, nonprofit, infiintata in iulie 2017 din dorinta de a veni in ajutorul copiilor cu deficiente neuro-motorii.

Viziune

Ne dorim sa oferim sprijin parintilor cu copii care sufera de afectiuni neuro-locomotorii, incepand cu informatii si continuand cu sustinere financiara pentru plata sau decontarea recuperarii medicale, consultatiilor, interventiilor chirurgicale si dispozitivelor medicale, in special a celor care nu se pot realiza la noi in tara, dar care le sunt necesare copiilor.

Dorinta noastra este de a sustine pe termen lung copiii pentru care ne implicam in proiecte, astfel incat recuperarea lor sa fie cat mai aproape de 100%.

Realizari 2019

In anul 2019 numarul beneficiarilor permanenti ai asociatiei, a crescut. Am inceput anul cu 4 copii beneficiari, iar la sfarsit de an, aveam 14 copii beneficiari. Penru familiile acestora, oferim asistenta si consiliere in vederea gasirii celor mai bune solutii pentru recuperarea copiilor.

In anul 2019, am inceput colaborarea cu Sectia de Recuperare Copii a spitalului de Psihiatrie dr. Gh.Preda, Sibiu, atat prin proiecte care au ca beneficiari copiii si parintii copiilor cu dizabilitati, cat si prin strangeri de fonduri pentru achizitionarea de echipamente/dispozitive.

Doi dintre copii au avut nevoie in acest an de interventii chirurgicale si dispozitive medicale postoperatorii, costurile totale insumand aproximativ 85.000 lei.

Cinci copii au avut nevoie de consultatii si dispozitive medicale realizate in Germania, unul dintre ei avand planificata interventie chirurgicala pentru 20 ianuarie 2020.

Pentru copiii care au devenit beneficiarii asociatiei pe final de an, facem tot posibilul ca anul care incepe sa fie cu cat mai multe progrese. Impreuna cu parintii lor, cautam solutii si surse de finantare, astfel incat sa poata beneficia de tot ceea ce au nevoie pentru o recuperare cat mai buna.

Incepand de anul acesta, ne-am inscris pe pagina Galantom.ro, astfel incat proiectele noastre sa fie mai vizibile, iar cei care doresc sa ne sustina, sa o poata face mai usor. Ne gasiti si pe pagina https://copil-unicat.galantom.ro/ , unde puteti sustine unul din proiectele noastre, printr-o donate, sau va puteti darui ziua de nastere pentru unul din proiectele noastre.

Raport de activitate 2019

Proiecte si evenimente

Licitatie cu dragoste – de Mos Craciun (15-19 decembrie 2019) - licitatie caritabila on-line, cu scopul strangerii de fonduri pentru sustinerea activitatii asociatiei.

Bazar de Craciun – (3 decembrie 2019) in colaborare cu Sectia de Recuperare Copii a spitalului de Psihiatrie dr. Gh.Preda, Sibiu. Scopul a fost strangerea de fonduri pentru a oferi cadouri de Craciun, copiilor internati pe sectie, dar si achizitia a 2 scaune postural.

Puterea de a cere ajutor – proiect de consiliere psihologica (1 Noiembrie – 8 Decembrie) - grup de sprijin, pentru parintii copiilor cu dizabilitati. proiect finantat de Kaufland, prin programul StartOng implementat de Asociatia Act For Tomorrow. Suma finantata – 1.000 euro.

Un diagnostic nu este o sentinta (18 Octombrie- 5 Noiembrie 2019) – proiect pentru informarea si consilierea parintilor care au copii diagnosticati cu afectiuni care duc la dizabilitati, proiect finantat de Kaufland, prin programul StartOng implementat de Asociatia Act For Tomorrow. Parintii a 25 de copii au beneficiat de consiliere individuala, in cadrul proiectului. Suma finantata – 1.000 euro.

Proiect pentru finantarea interventiilor chirurgicale, analizelor medicale si dispozitivelor medicale specifice (Octombrie 2019) - pentru unul dintre copiii care au avut nevoie de interventie chirurgicala anul acesta – Proiectul a fost finantat de Romgaz. Suma finantata – 45.000 lei.

Copilul cu Paralizie Cerebrala – Un fluture Unicat (5 Septembrie- 2 Octombrie 2019) – proiect de informare despre paralizia cerebrala la copii. Proiect realizat voluntar de membrii asociatiei.

Licitatie cu dragoste…pentru copii (30 Mai 2019) – eveniment caritabil cu tombola si licitatie, cu ocazia Zilei Copilului. Fondurile colectate in cadrul evenimentului - 3800 lei, au fost directionate catre unul dintre copiii care au avut nevoie de interventie chirurgicala in acest an. Evenimentul s-a bucurat de sprijinul a 25 de parteneri care ne-au oferit produse sau servicii.

Licitatie cu dragoste (24 Februarie-8 Martie) – licitatie caritabila on-line, cu scopul strangerii de fonduri pentru a oferi terapii potrivite copiilor cu dizabilitati neuromotorii- beneficiari ai asociatiei.

Sponsori si parteneri 2019

Tot ce am realizat anul acesta nu era posibil fara partenerii nostri, o parte dintre ei se afla aici.

Lista partenerilor si a celor care ne-au sprijinit este mult mai mare. Au fost firme mici, care ne-au oferit ajutorul, au fost oameni minunati care ne-au sprijinit!

Va multumim tuturor!