Raport de activitate

Anul 2019

Beneficiari

In anul 2019 numarul beneficiarilor permanenti ai asociatiei, a crescut. Am inceput anul cu 4 copii beneficiari, iar la sfarsit de an, avem 14 copii beneficiari. Acestia sunt copii pe care-i sprijinim constant pentru cheltuielile medicale necesare recuperarii lor.

In plus, in anul 2019, am inceput colaborarea cu Sectia de Recuperare Copii a Spitalului de Psihiatrie dr. Gh.Preda, Sibiu, atat prin proiecte care au ca beneficiari copiii si parintii copiilor cu dizabilitati, cat si prin strangeri de fonduri pentru achizitionarea de echipamente/dispozitive.

Realizari

In anul 2019, doi dintre copii au avut nevoie de interventii chirurgicale si dispozitive medicale postoperatorii, costurile totale insumand aproximativ 85.000 lei.

Sapte copii au avut nevoie de consultatii si dispozitive medicale realizate in Germania, unul dintre ei avand planificata interventie chirurgicala pentru 20 ianuarie 2020.

Doi copii au beneficiat de sprijin financiar pentru terapiile si cheltuielile medicale necesare, urmand ca in luna ianuarie sa beneficieze de consultatii medicale si, daca este cazul, de dispozitive medicale realizate in Germania.

Pentru copiii care au devenit beneficiarii asociatiei pe final de an, facem tot posibilul ca anul care incepe sa fie cu cat mai multe progrese. Impreuna cu parintii lor, cautam solutii si surse de finantare, astfel incat sa poata beneficia de tot ceea ce au nevoie pentru o recuperare cat mai buna.

Incepand de anul acesta, ne-am inscris pe pagina Galantom.ro, astfel incat proiectele noastre sa fie mai vizibile, iar cei care doresc sa ne sustina, sa o poata face mai usor. Ne gasiti si pe pagina https://copil-unicat.galantom.ro/ , unde puteti sustine unul din proiectele noastre, printr-o donate, sau va puteti darui ziua de nastere pentru unul din proiectele noastre.

Evenimente si proiecte

In cursul anului 2019 am dezvoltat si implementat o serie de evenimente si proiecte.

15-19 decembrie – Licitatie cu dragoste – de Mos Craciun - licitatie caritabila on-line, cu scopul strangerii de fonduri pentru sustinerea activitatii asociatiei.

3 decembrie – Bazar de Craciun – in colaborare cu Sectia de Recuperare Copii a spitalului de Psihiatrie dr. Gh.Preda, Sibiu. Scopul evenimentului a fost strangerea de fonduri pentru cadourile primite de copiii internati pe sectie, la Serbarea de Craciun, iar parte din bani sa fie folositi pentru achizitionarea unui scaun de posturare pentru copiii cu paralizie cerebrala.

11 Noiembrie – 8 Decembrie - Puterea de a cere ajutor – proiect de consiliere psihologica- grup de sprijin, pentru parintii copiilor cu dizabilitati. proiect finantat de Kaufland, prin programul StartOng implementat de Asociatia Act For Tomorrow. Suma finantata – 1.000 euro.

18 Octombrie- 5 Noiembrie 2019 - Un diagnostic nu este o sentinta – proiect pentru informarea si consilierea parintilor care au copii diagnosticati cu afectiuni care duc la dizabilitati, proiect finantat de Kaufland, prin programul StartOng implementat de Asociatia Act For Tomorrow. Parintii a 25 de copii au beneficiat de consiliere individuala, in cadrul proiectului. Suma finantata – 1.000 euro.

Octombrie 2019 – Proiect pentru finantarea interventiilor chirurgicale, analizelor medicale si dispozitivelor medicale specifice, pentru unul dintre copiii care au avut nevoie de interventie chirurgicala anul acesta – Proiectul a fost finantat de Romgaz. Suma finantata – 45.000 lei.

5 Septembrie- 2 Octombrie 2019 -Copilul cu Paralizie Cerebrala – Un fluture Unicat – proiect de informare despre paralizia cerebrala la copii. Proiect realizat voluntar de membrii asociatiei.

30 Mai 2019 Licitatie cu dragoste…pentru copii – eveniment caritabil cu tombola si licitatie, cu ocazia Zilei Copilului. Fondurile colectate in cadrul evenimentului - 3800 lei, au fost directionate catre unul dintre copiii care au avut nevoie de interventie chirurgicala in acest an. Evenimentul s-a bucurat de sprijinul a 25 de parteneri care ne-au oferit produse sau servicii.

24 Februarie-8 Martie - Licitatie cu dragoste – licitatie caritabila on-line, cu scopul strangerii de fonduri pentru a oferi terapii potrivite copiilor cu dizabilitati neuromotorii- beneficiari ai asociatiei.

Aparitii in media

Multumim tuturor publicatiilor care au considerat evenimentele si proiectele noastre, suficient de importante pentru a le aduce la cunostinta publicului.

https://sibiu100.ro/sanatate/179750-grup-de-sprijin-gratuit-pentru-parintii-copiilor-cu-dizabilitati/?fbclid=IwAR2oa0aop44q15FZFMofRz3pVbq3T1Eb8sKP-MJRzyEfEMgU2AneV4IWseE

http://www.turnulsfatului.ro/2019/10/23/consiliere-gratuita-pentru-parintii-copiilor-cu-paralizie-cerebrala-la-sibiu/?fbclid=IwAR0auUBmJp5pJt25TXTdB-qZNE8uyKN92VHNAMgZ2rWtv_nBNIxW8KwcpV4

https://sibiu100.ro/sanatate/177519-asociatia-copil-unicat-sprijin-pentru-parintii-copiilor-cu-probleme-neuromotorii/?fbclid=IwAR3db7O_zqUNP5tQWRrm6zmZo_uz0IKF4yIeVNmu_5OVVSiJnlPRDpdRcLY

http://www.turnulsfatului.ro/2019/03/06/licitatie-pe-facebook-pentru-copiii-cu-deficiente-neuro-motorii/?fbclid=IwAR366fsmXAuqMEQ9LSapwdtu9DCGygZcrPJEHoTS6J2vNQrAwy925gjjWqg

https://sibiu100.ro/social/158930-ajuta-un-copil-cu-afectiuni-neuro-motorii-participand-la-licitatia-asociatiei-copil-unicat/?fbclid=IwAR3KDwJDSaI0posjPnyyEe7Vq7d3wvlG0oD0kB6mQxqZAGDr1IDcjosC-us

https://www.oradesibiu.ro/2019/03/04/actiune-caritabila-pentru-copiii-cu-deficiente-neurolocomotorii-la-sibiu/

https://oradeselimbar.ro/2019/03/04/copiii-din-sibiu-cu-dizabilitati-neurolocomotorii-ajutati-printr-o-actsiune-caritabila/

https://www.sibiucityapp.ro/ro/events/licitatie-cu-dragoste-pentru-copii-qcsltooqtsupug

https://www.tribuna.ro/stiri/eveniment/licitatie-cu-dragoste-pentru-copii-la-sibiu-143619.html

Parteneri

Tot ce am realizat anul acesta nu era posibil fara partenerii nostri, o parte dintre ei se afla aici: https://www.copilunicat.ro/parteneri.

Lista partenerilor si a celor care ne-au sprijinit este mult mai mare. Au fost firme mici, care ne-au oferit ajutorul, au fost oameni minunati care ne-au sprijinit!

Va multumim tuturor!